Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Mensah lämnar ÖSK

Två knäskador har förstört hans tid i ÖSK. Och någon fortsättning blir det inte. – Jag är fri att söka andra klubbar, säger Sam Mensah.

Han värvades till Örebro från superettanlaget Östersund inför den allsvenska comebacken 2014. Tänkt i rollerna som både högerback eller defensiv mittfältare. Men så många minuter på planen har det inte blivit. Det har två meniskskador satt stopp för.

Och när kontraktet nu går ut den sista november lämnar 26-åringen ÖSK.

– Klubben har sagt åt mig att det inte blir någon förlängning, berättar Sam Mensah.

– Jag har ändå lärt mig mycket av motgångarna. Det har varit tungt. Men jag är övertygad om att det har stärkt mig när jag väl kommer tillbaka på planen igen.

Det var Peo Ljung som såg ghananen som en mångsidig spelare att använda på flera positioner i laget. Våren 2014 tog han också plats som defensiv mittfältare. Men efter sju matcher blev han skadad i vänster knä. Det blev operation och fyra månaders rehabträning.

När Sam Mensah var tillbaka hade ÖSK fått en ny huvudtränare i Alexander Axén med en liten annan syn på hur laget skulle spela. När den här säsongen inleddes blev det mest bänknötande.

– Ja, olika tränare har olika syn på samma spelare. Det är bara att acceptera. Jag hade svårare att ta plats i laget men spelade ändå fram till juli, säger Sam Mensah.

Då var oturen framme igen. Denna gång i form av en skadad menisk i höger knä. Sedan dess har han ägnat hela hösten åt ny rehabträning.

– Nu är jag på väg att bli helt återställd. Jag har börjat springa och tränar lite lätt med boll. Om en månad är jag fullt frisk och ska kunna vara med i alla spelövningar, berättar Sam Mensah.

Skadan kom dubbelt olyckligt. I somras fördes diskussioner om att han skulle lånas ut till sin förra klubb Östersund.

– Det var synd för jag hade velat spela med dem igen, säger Sam Mensah.

Dessutom blev Jämtlandsklubben i veckan historisk genom att bli klart för nästa års allsvenska.

– Ja, det är jätteskoj. Jag har självklart följt dem under året. De har gjort ett jättebra jobb och arbetat målmedvetet.

För Sam Mensah väntar nu en oviss framtid. Hans engelske agent har uppdraget att försöka hitta en ny klubb.

Vill du vara kvar i Sverige?

– Det är jag gärna. Men jag är öppen för allt. Det beror på var min agent hittar något. Jag kan tänka mig vad som helst bara jag få spela fotboll igen.

Känns det som misslyckad tid i Örebro?

– Nej, det vill jag inte säga. Det har varit svårt men jag har lärt mig mycket. Allting ger mig erfarenheter som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Det går inte att ha något ogjort.

– Fotboll är sådan. Ibland blir man skadad. Det är bara att finna i.

Sam Mensah har också funnit stöd i sin kristna tro under de svåra perioderna.

– Jag vet att jag alltid har Gud på min sida. Det är han som gör mig stark och som gör att jag kommer bli ännu bättre efter motgångarna. Jag tvivlar inte i min tro, säger han.

Sista framträdandet i ÖSK-tröjan blev segermatchen mot Gefle den 24 maj i år. Sam Mensah hoppade in i matchminut 86 när ÖSK vann med 1–0.

Detta är Sam Mensah

Född: 1989-05-19.

Position: Försvarare/mittfältare.

Till ÖSK: Inför säsongen 2014.

Statistik i ÖSK:

2014: Sju matcher (fem från start).

2015: Två matcher (båda inhopp) Falkenberg borta 12 april minut 80, Gefle hemma 24 maj minut 86.

Tidigare klubbar:

Right to dream Sporting Club Accra 2005-2006, Harbury college 2007-2011, Östersund juli 2011-2013.