Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Mytomspunna orienteringsklassikern Tiomila till Örebro och Ånnaboda

Tiomila – den gigantiska orienteringstävlingen – kommer till Örebro och Ånnaboda år 2022.
– De har ju en fullständigt fantastisk orienteringsterräng. Detta kommer att bli riktigt bra, säger föreningen Tiomilakavlens Lasse Gerhardsson till Skogssport.

Annons

Här är en fjäder i orienteringshatten för Örebro.

Tiomila – som senast lockade över 7000 deltagare – ska avgöras i Örebro och Ånnaboda år 2022. Det offentliggjordes under fredagen.

– Det är fem år till dess att vi ska arrangera Tiomila. Det händer mycket i skogen på fem år. Och här finns ett otroligt bra kartmaterial. Det finns mycket bra orienteringsterräng i samtliga väderstreck ifrån Ånnaboda och vi har ännu inte bestämt vilka områden vi ska nyttja för Tiomila, men oavsett vad vi väljer kan utmanande orientering garanteras, säger Stefan Blomgren, ordförande i Hagaby GoIF, till tidningen Skogssport.

Tiomila är en stafettävling med tiodelsträckor som i huvudsak avgörs på natten.

I Örebro finns erfarenhet, efter att bland annat ha stått bakom SM-stafetterna i september.

- Örebroarna är vana vid stora arrangemang. Att vi använder en befintlig arena, i detta fall Ånnaboda, gör att exempelvis logistiken underlättas väldigt mycket. Sen har de ju en fullständigt fantastisk orienteringsterräng. Detta kommer att bli riktigt bra, säger Lasse Gerhardsson.

LÄS OCKSÅ

Fick NA:s guldklocka 2000 – nu stängs Jörgen Ljungberg av för dopning för andra gången: "Frustrerande och tragiskt"

► (+) Marcus Ericsson fnyser åt världsmästarens påstående: "Överdriver saker och ting..."

► (+) Så ska nyklippta Lindbäck ta sig tillbaka till GP-serien: "En smoothie är bättre än en öl"