Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: NA sänder galna maratonloppet – 120 varv inne i Mariebergs galleria

På söndag avgörs första upplagan av Marieberg galleria marathon – och NA sänder det minst sagt snurriga loppet direkt.
Med start 5.45 på morgonen – själva loppet startar 6.00 – går tävlingen att följa på na.se för alla som är pluskunder.

Ett pluskonto på na.se – eller på någon av Mittmedias 19 andra sajter – är allt som behövs för att se Marieberg galleria marathon i direktsänd webb-tv på söndag.

All information om hur man registerar sig och skaffar ett pluskonto finns på den här länken.

Marieberg galleria marathon är en unik tävling där löparna kommer att springa 120 varv på en 350 meter lång bana runt, runt inne i köpcentret.

Tävlingen avgörs nu på söndag, den 19 februari, och startar 6.00. Men redan en kvart innan, 5.45, startar NA:s direktsändning med uppsnack.

LÄS MER: Ultralegendarens uppladdning inför galna maratonloppet: "Skon frös fast i foten ..."

Marieberg galleria marathon

Tävlingen är, som alla maratonlopp, 42 195 meter långt, vilket innebär att löparna ska göra drygt 120 varv på den 350 meter långa rundbanan som utgörs av gångarna mellan affärerna inne i Mariebergs galleria.

Loppet startar 6.00 på söndagsmorgonen för att de flesta av löparna ska hinna gå i mål innan affärerna öppnar fem timmar senare.

25 löpare är anmälda i tävlingsklassen, 14 i motionsklassen. Dessutom är ett 20-tal löpare anmälda i motionsklasser över halvmaraton och en timme.

Loppet arrangeras av Ola Nordahl, som också står bakom tävlingar som Svampenmaran, Örebro backyard ultra, Linde 6-timmars och ett antal maratonlopp inne i Tybblelundshallen.

Tävlingen direktsänds på na.se med start 5.45 på söndagsmorgonen.

Så här gör du rent tekniskt för att se loppet (klicka på länken).