Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Nilsson till division 1-klubb

Erik Nilsson kommer spela i division 1 norra nästa säsong. Här är mittfältarens nya klubb.

Sturehovprodukten Erik Nilsson tillhörde ÖSK:s A-trupp mellan 2009 och 2012 men slog sig aldrig in i laget på allvar. Efter dubbla serjourer på lån i Ljungskile skrev han på för Degerfors inför säsongen 2012. Där blev det fyra säsonger men i höstas gick parterna skilda vägar då hans kontrakt inte förlängdes.

Nyligen skrev 26-åringen  för Spartak Örebro i futsal och nu har han även gjort klart med en ny klubb på det gröna gräset. Han är klar för Brage som slutade sjua i division 1 norra, där också BK Forward håller till.

– Det ska bli en spännande utmaning att vara en del i IK Brage och bidra med det jag kan på planen. Och jag ser det som helt rätt för mig och min utveckling att få komma hit till IK Brage, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Kontraktet med Brage är skrivet över två år.

– När jag fick frågan från IK Brage kändes det helt rätt att komma till Borlänge. Jag har varit här i Borlänge och tränat med laget några dagar och nu flyttar jag hit efter julhelgerna, säger Nilsson.

Här hoppas han också få chansen i favoritpositionen som central mittfältare.

– Jag är en allroundspelare och jag har spelat på olika platser i Degerfors. Jag ser mig själv dock främst som mittfältare som gillar att ha bollen.

Tränaren Bengt ottosson säger så här till klubbens hemsida om sitt nyförvärv:

– Med Erik i laget har vi fått en bollskicklig och klok mittfältare som gillar att ha bollen. Erik är den spelartyp som vi kanske saknat senaste säsongen och jag är glad att vi nu kunde knyta Erik till IK Brage. Erik kommer också att bidra med sin rutin från högre divisioner till vårt unga lag och det kommer att vara oerhört värdefullt för vårt lag.