Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Nu lämnar Hampton Eco Örebro

Han har varit Eco Örebros ledande spelare de första omgångarna. Men nu lämnar Pierre Hampton laget. Och landet.

Ny klubbadress: Plymouth Raiders i den engelska basketligan.

- Kanske inte den största ligan, skulle säga att den är ungefär som den svenska ligan i kvalitet. Jag vet att det är en atletisk liga, och jag hoppas att det blir ett bra steg på vägen mot mitt mål, säger den 23-årige örebroaren.

Pierre Hampton är fostrad i Örebro, men har de senaste säsongerna spelat för Norrköping Dolphins. Inför den här säsongen ville forwarden vidare i karriären, det vill säga utomlands, men det har dragit ut på tiden att få ett lämpligt kontrakt.

Under den tiden har Hamtpon spelat i Eco Örebro under ligans inledning, och gjort det bra.

- Jag är tacksam mot klubben, mot coachen Jotti Nikolaidis som låtit mig får spela under tiden och hjälpt mig att komma i form. Jag önskar verkligen att det går bra för laget i fortsättningen, säger Hampton.

Basket är ingen stor sport i England, och ligan inte känd som någon av de starkare i Europa.

- Nej, så är det, men Plymouth är ett starkt basketfäste i England, och har bra med publik på matcherna. Laget har ett par amerikaner, men har i säsongsinledningen inte gått så bra, vet Hampton, som reser över i morgon, onsdag.

Ett steg på vägen mot målet, och vad är ditt mål?

- Att bli så bra som möjligt, jag vill gärna spela i Europa league, den högsta nivån i Europa, säger Pierre.

Pengarna är bättre i England än i Sverige?

- Ja, jag har fått ett bra kontrakt och klagar inte.

Kontraktet gäller över den säsong som just startat.