Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ny tränare till ÖSK

ÖSK har gjort klart med en ny tränare.
Det blir den förre assisterande tränaren i Helsingborg, Per-Ola Ljung, som får uppdraget att rädda kvar ÖSK i allsvenskan.

Klockan 17.00 på fredagseftermiddagen meddelade ÖSK på sin officiella hemsida att Per-Ola Ljung ersätter Sixten Boström som ny huvudtränare i den allsvenska seriejumbon.

NA avslöjade tidigare på fredagen att Ljung var i Örebro i går , torsdag.

"Per-Olas gedigna fotbollskompetens, hans personlighet och erfarenheter tillsammans med ÖSK Fotbolls kravprofil har varit de viktigaste urvalskriterierna i valet av ny tränare." går det att läsa på hemsidan.

Vidare att "ÖSK Fotboll har valt att byta tränare för att därigenom skapa förutsättningar att uppnå ett bättre sportligt resultat när Allsvenskan drar igång efter EM uppehållet.

Vi anser att vi behöver göra en förändring för att tillföra ny energi och motivation till spelartruppen."

Ljung, som tidigare i veckan fick sparken från sin tjänst som assisterande tränare i Helsingborgs IF, gör sin första träning med ÖSK på måndag den 11 juni 30 då spelarna kommer tillbaka från sin ledighet.

Om Sixten Boström står det att läsa följande på hemsidan:

"Sixten Boström har under sin tid i ÖSK Fotboll stått för en attraktiv och underhållande fotboll och var en starkt bidragande faktor till den positiva sportliga utvecklingen mellan åren 2008-2010, med en topplacering via 3e platsen i Allsvenskan 2010."

NA-sporten fick tag på Ljung på fredagskvällen, men han var mycket förtegen.

- Det stämmer att det är klart, men jag vill inte uttala mig allt för mycket. Vi ska ha en presskonferens i morgon lördag där jag och klubben kommer prata mer, säger Ljung.

När togs första kontakten?- Sent i måndags kväll efter att det stod klart att jag inte skulle vara kvar i Helsingborg. I övrigt vill jag inte ge ytterligare kommentarer, säger Ljung.

Ljung var tidigare back i Helsingborg. Han var verksam som tränare i klubben från 2007. Först som tipselittränare och sedan som assisterande till Conny Karlsson. Han har varit en del av Helsingborgs framgångsrika period 2010 och 2011, som bland annat ledde till allsvensk seger 2011 och dubbla cuptriumfer.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen!