Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Örebros nya saluhall öppnar i vår

I vår öppnar en ny saluhall i Örebro. På Kungsgatan 15 etablerar matentreprenörerna Joakim Malm och Mats Ekman Örebro Saluhall.
– Vi planerar som bäst just nu, säger Malm.

NA berättade i vintras om duons planer på en saluhall och samlingsplats med mat i fokus. Förhoppningen är att främst lokala matproducenter blir hyresgäster i lokalen och bidrar med allt från ost och kött till choklad och vinotek.

– Jag tänker att man ska kunna komma dit och handla råvaror eller färdiga maträtter. Saluhallen ska framför allt fungera som en samlingsplats, man ska kunna sitta där och umgås och äta också, förklarade Joakim Malm i NA i vintras.

Förhandlingar

Förhandlingar med tänkbara mataktörer pågår just nu för fullt. Avtalet med hyresvärden Carlsson Åqvist är däremot klart. Örebro Saluhall ska flytta in i den 1 100 kvadratmeter stora lokalen på Kungsgatan.

– Lokalen har stått tom sedan vi byggde huset och vi har haft funderingar på en rad olika verksamheter. Det känns jätteskoj att Örebro nu ska få en saluhall igen, säger Björn Åqvist, och fortsätter:

– Jag minns saluhallen som fanns på Stortorget för några decennier sedan. Man kunde gå in från Stortorget och komma ut på Engelbrektsgatan. Jag vill minnas att den var i två våningar dessutom. Staden behöver verkligen en samlingsplats med den karaktären.

Besökt flera hallar

Joakim Malm och Mats Ekman, som rest runt och besökt saluhallar i andra städer, är förtegna om de konkreta detaljerna för verksamhet och tänkta hyresgäster.– Vi presenterar detaljerna längre fram. Vi vill inte lova för mycket, då är det bättre att vänta lite med att berätta om planerna.

Tanken är emellertid att slå upp portarna för saluhallen under våren 2013.