Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: ÖSK-kaptenen Robert Åhman Persson går till Belenenses

Han har varit ÖSK:s lagkapten och en ledande spelare de senaste tre åren. Nu är Robert Åhman Persson klar för portugisiska Belenenses.

Sportbladet gick på måndagen ut med uppgiften att övergången var aktuell, och på tisdagen gjorde Åhman Persson klart med den portugisiska ligaklubben.

– Allt klart med Belenses, bekräftar "Råp" via sms för NA.

Belenenses huserar i Belém, en förstad till huvudstaden Lissabon, och ligger för närvarande på tolfte plats i ligan efter 19 spelade matcher.

Benfica, Porto och Sporting Lissabon innehar de tre första platserna, vilket är som det brukar vara. Ytterst sällan slår sig någon annan klubb fram till ligaguldet i Portugal. Belenenses har lyckats med den bedriften en gång – 1946.

Robert Åhman Persson, 29, kommer ursprungligen från Uppsala men slog igenom som allsvensk fotbollsspelare i AIK. Spelade för danska Viborg och för Malmö FF, innan han återvände till AIK 2010. 2014 skrev han på för ÖSK, där han gjort 74 allsvenska matcher och fem mål.

Mittfältaren har i ÖSK redan ersatts av nyförvärven Filip Rogic och Johan Mårtensson, men kan bli svårare att ersätta som ledarfigur i laget.