Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: ÖSK lånar in Nordin Gerzic

Nordin Gerzic gör comeback i Örebro SK – ännu en gång. På torsdagen skrev IFK Göteborg-mittfältaren på ett halvårslångt låneavtal med ÖSK.

Så sent som i höstas var han utlånad från IFK Göteborg till Örebro SK och var med och spelade upp klubben i superettan.

Nu är Nordin Gerzic tillbaka igen – på ett nytt halvårslångt låneavtal.

På fredagen gör Gerzic sin första träning med ÖSK under den här sejouren, och redan i söndagens allsvenska premiär kan han kliva in i laget.

– Det är en fråga för Peo Ljung, men jag är absolut redo. Jag har inte känt mig så här bra i kroppen på många år, säger Gerzic till NA och tillägger:

– Det känns fantastiskt att få spela för Örebro igen. Roligt, inspirerande och spännande.

Gerzic har Eskilstuna City som moderklubb men kom till ÖSK i yngre tonåren och var, förutom fyra år i Rynninge 2003-2006, ÖSK trogen tills hans inför säsongen 2012 skrev ett fyraårskontrakt med IFK Göteborg. Där har han dock haft svårt att ta en ordinarie plats, och bara gjort 18 allsvenska matcher från start under två säsonger i klubben.

Den centrale mittfältaren har tre A-landskamper på meritlistan från januariturnén 2011.

ÖSK-tränaren Peo Ljung om lånet av Gerzic:

– Nordin kommer att göra oss bättre. Det är en spelare som ökar vår möjlighet att uppnå vår målsättning. Med de förkunskaper som finns gällande Nordin både på och utanför planen och det han har med sig om klubben blir det en minimal inkörningsperiod. Det här ger effekt på kort tid.

Är ni klara med truppbygget nu?– Det kan låta tråkigt, men det är fortfarande några dagar kvar på transferfönstret och vi jobbar på som vi tidigare gjort.

Ni tar in en ny central mittfältare – betyder det ”nej tack” till provspelaren Donald Ngoma?– Det är lite för tidigt att tala om det. Det förs parallella diskussioner med Donald. Vi kanske är lite närmare ett avslut nu än vi varit tidigare, men vi har inte kommit fram till det ännu. Det är svårt att förutsäga hur det kommer att sluta.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan, där du även kan läsa NA:s 14-sidiga bilaga inför allsvenskan!