Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ridderwall till Örebro

NA kunde avslöja det i dag.
Nu är det bekräftat: Stefan Ridderwall blir en av målvakterna i Örebro Hockey i vinter.
Men det stora kapet är en målvaktstränare.

- Det är klart med Stefan. En riktigt bra målvakt, som stått fyra säsonger i elitserien och snittat över 90 i räddningsprocent, säger klubbens förhandlare Mikael Fahlander.

Sannolikt är att ingen av den här säsongens två målvakter blir kvar i Örebro. Andro Michel är avpolletterad, Nicklas Dahlberg får allt att döma gå samma väg.

Örebro har förstärkt sin organisation runt laget från säsong till säsong. Nu gör klubben en sensationell förstärkning. Målvaktstränaren Michael Andreasson hämtas från Frölunda.

- Han är en av Europas främsta målvaktstränare, och det känns fantastiskt att han vill komma till oss. "Micke" kommer att ha stor ppåverkan på vilka målvakter vi tar hit, och han har redan gjort klart att han vill ha Ridderwall, säger Mikael Fahlander.

Andreasson har tagit fram målvakter som Mark Owuya, Gustaf Wesslau, Fredrik Pettersson-Wentzel och Magnus Hellberg. Den senaste i raden är Frölundas succédansk Frederik Andersen.

Läs mer i morgondagens NA, papperstidningen!