Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Så ändras Örebro triathlon

Kungen flyttade löpningen. Nu är det klart hur den nya banan för Örebro triathlon ska se ut. Och med stor sannolikhet blir det simning.

I tisdags avslöjade NA att Örebro triathlon lägger om delar av sin bansträckning på grund av att kungaparet firar nationaldagen i Örebro samtidigt som tävlingen avgörs på lördag.

Nu är det klart hur den nya bansträckningen kommer att se ut. På torsdagen publicerade arrangörsklubben Örebro triathlon nya kartor på den officiella hemsidan, som visar att löpsträckan kommer att gå ut och runt Oset, på en varvbana.

Det är också i princip klart att det blir simning, men att sträckan blir förkortad. Enligt Svenska triathlonförbundets officiella tävlingsregler måste vattentemperaturen överstiga 13 grader för att simmomentet ska få arrangeras. Vid 13–14,9 grader måste simningen kortas av till 750 meter och först vid 15,0 grader är det tillåtet att arrangera tävlingar med full simdistans.

Efter att tidigare i veckan ha varit högst osäkert om Svartåns temperatur skulle nå den kritiska gränsen på 13 grader – så sent som i tisdags var det bara tolv – kom på torsdagen glädjande besked.

– Vi mätte nu på eftermiddagen, och det var 13 grader. Så nu kan vi nästan lova att det blir simning, om det inte blir ett riktigt väderomslag i morgon. Men vi hoppas på en grad till, 14, för då får vi tillåtelse att köra den korta motionsklassen utan krav på våtdräkt och det vore bra eftersom alla nybörjare inte har det. Men att det skulle bli 15 grader känns inte realistiskt, tyvärr, så vi riktar in oss på att det blir en förkortad simning, säger tävlingsledaren Mikael Selvin till NA.

Läs mycket mer om de båda länshoppen – Bibben Nordblom och Morgan Pätsi – i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!