Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Så mycket kostar biljetterna till SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

330 spänn. Där har ni kostnade för att se Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Daniel Rickardsson – fyra gånger om.

På måndagen släppte arrangörerna av SM-veckan biljetterna till arrangemangen i Ånnaboda.

Tävlingarna runt den restaurerade och delvis nybyggda Örebro skidstadion kommer att pågå i fem dagar, mellan onsdagen den 29 januari och söndagen den 1 februari, med längdskidor onsdag, torsdag, lördag och söndag, draghundsport torsdag, fredag och lördag, skidorientering på fredagen och skridsko på lördagen. Dessutom eventuellt någon typ av motortävling under lördagen.

För alltihop gäller en samlad biljett – och priset ligger för vuxna på 120 kronor för en enskild dag eller 330 kronor för samtliga fem dagar. Barn och ungdomar upp till 16 år går in gratis.

– Vi har valt att lägga oss lite lägre i pris för att evenemanget ska vara tillgängligt för alla. Vi vill inte att någon ska känna att de ska behöva avstå av kostnadsskäl, säger Lasse Lundberg, ordförande i Örebro Skidallians.

Biljetterna går redan nu att köpa via nätet, men kommer också att säljas på de bussar som ska ta besökarna från Garphyttan upp till Ånnaboda.

– Det är väldigt trångt där uppe, så vi kommer inte att tillåta några personbilar att köra uppför backen till Ånnaboda. I stället kommer vi att ha stora parkeringar på gärdena nere i Garphyttan och så kör vi upp alla med buss.

Till övriga evenemang under SM-veckan, som kommer att avgöras på ett tiotal arenor i Örebro med omnejd, får arrangörsföreningarna och specialidrottsförbunden avgöra entrékostnad. Det kommer därmed inte att finnas någon samlad biljett till alla evenemang under veckan, men en hel del ser ut att bli gratis medan annat, som kampsportgalan i Idrottshuset måndagen den 27 januari och motorsporteventet på Örebrotravet lördagen den 31 januari, lär kräva inträde.

Läs mycket mer i tisdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!