Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Samuelsson till ÖSK

Nu är det bekräftat.
ÖSK har skrivit ett treårskontrakt med anfallaren Peter Samuelsson från Degerfors.
– En frisk fläkt som inte kommer nöja sig med att sitta på bänken, säger sportchefen Lennart Sjögren till NA.

Annons

ÖSK har skrivigt ett treårigt avtal med den 30-åriga anfallaren, som de senaste tre åren gjort 49 mål för Degerfors IF. Han ansluter när laget återupptar sin träning i januari.

– Vi har diskuterat hans namn en längre tid och han har precis de egenskaper som vi söker, säger Lennart Sjögren.

De egenskaperna är bland annat bra fysik, starkt huvudspel och inte minst målsinne.

– Han har haft en fin utveckling i Degerfors och även om han har hunnit bli 30 år är vi övertygade om att han har många bra år framför sig, säger Lennart Sjögren.

Samuelsson själv är mycket nöjd med kontraktet.

– Det känns jäkligt bra. Det känns som att jag tagit rätt beslut. Jag har haft tre kanonår i Degerfors, klubben som alltid kommer att vara i mitt hjärta, men det känns som att jag blivit bättre och bättre de senaste åren och att jag kan fortsätta utvecklas. Jag känner mig otroligt laddad för att försöka ta en plats i en allsvensk startelva, säger Samuelsson till NA.

Samuelsson hade ett år kvar på sitt kontrakt med Degerfors, men hade en klausul i avtalet som gjorde att ÖSK fick köpa honom för en på förhand bestämd summa. Samuelsson själv är mycket nöjd med att Dif får betalt.

– Förra året satt jag på ett utgående kontrakt och kunde ha gått gratis, men då valde jag att förlänga så att klubben skulle få pengar för mig. Det känns schysstare mot Degerfors att ÖSK fick köpa ut mig på det här sättet, säger han.

Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen.