Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: SM-finalen flyttas – på grund av VM

På onsdagen meddelade Svenska Amerikansk Fotbollförbundet att damernas SM-final mellan Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights som spelas på lördag kan komma att flyttas.
Under torsdagen meddelade förbundet att det blir så, på grund av fotbolls-VM.
Det skriver P4 Örebro.

På lördag spelar Sverige kvartsfinal mot England i fotbolls-VM. Matchen börjar klockan 16.00 svensk tid, och det ställer till problem för en hel del andra idrottsutövare runtom i landet. Bland annat har en del lag i fotbollsallsvenskan tvingats flytta sina matcher för att inte krocka med den viktiga landskampen.

En annan viktig match spelas också på lördagen, nämligen damernas SM-final i amerikansk fotboll. Och för att så många som möjligt ska ha chansen att se matchen mellan Sverige och England utan att behöva missa den mellan Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights, väljer nu Svenska Amerikansk Fotbollförbundet att flytta matchen mellan Black Knights och Crusaders.

För Plus-kunder: Efter Sveriges succé – nu kan Black Knights SM-final flyttas: ”Utreder möjligheterna”

Matchen kommer spelas klockan 19.00 istället för den tidigare tänkta tiden 16.30.

– Det är förstås en utmaning för de deltagande lagen att ändra förutsättningarna inför årets viktigaste match men vi kom överens om detta sent igår kväll, säger Fredrik Haraldsson, generalsekreterare på förbundet till P4 Örebro.