Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Vänsterbacken för dyr för ÖSK

(UPPDATERAD 18.53) Stefan Batan var en av spelarna som intresserade Örebro SK.
Nu är vänsterbacken klar för Hammarby.

Silly season pågår för fullt och även om ÖSK redan presenterat tunga värvningar som Alhassan ”Crespo” Kamara, Robert Åhman Persson och Erik Moberg är dörren inte stängd för ytterligare förstärkningar. Assyriskas vänsterback Stefan Batan var en av spelarna som klubben följde.

– En spelare som vi diskuterat och som finns på vår lista, bekräftade ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark för NA den 29 december.

ÖSK inledde även konkreta förhandlingar med klubben.

– Det jag hört är att Assyriska och Örebro varit i diskussioner. Det känns smickrande och kul men så mycket mer än så vet jag inte, sa Stefan Batan själv till NA då.

Men det blev Hammarby som vann dragkampen om vänsterbackens signatur. Under torsdagseftermiddagen presenterades han som Hammarbyspelare på klubbens hemsida. Han har skrivit på ett treårskontrakt med superettanklubben.

Enligt uppgifter till NA blev den totala prislappen för hög jämfört med vad ÖSK var villigt att betala. 

– Det känns fantastiskt bra att komma till Hammarby. Det är en av Sveriges största klubbar och jag vill vara med på den här resan att ta tillbaka Hammarby till toppen, säger Stefan Batan till hemsidan.  

Därmed har Batan tillhört alla de tre största Stockholmsklubbarna. Inför säsongen 2006 hade han ett avtal med AIK men valde att bryta det för att i stället skriva på för Djurgården. Där spelade han mellan 2006 och 2009.