Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klimatkrisen väntar inte på någon - informera NU och RÄTT för att kunna rädda vår miljö

Klimatkrisen väntar inte på någon. Var är den pedagogiska informationen om klimatförändringarna till allmänheten? Sådan borde vara självklar att ta fram i en demokrati.

Alla borde få stöd att fatta egna kvalificerade beslut baserade på dagens expertkunskap om miljön och klimatförändringarna. På samma sätt som reningsverken skickar ut enkla broschyrer om vad som går/inte går att spola ner i avloppsrören borde staten, länen och kommunerna ge sina invånare lättillgänglig kunskap om klimatkrisen.

Jag bryr mig ärligt talat inte om vilket papper ni trycker det på, eftersom så länge ni inte berättar hur det ligger till för gemene man så kommer förändring inte att ske i tid. Jag ser hellre att informationen kommer ut I DAG än att ni ska göra en klimatsmart upphandling av pappersleverantör först (missförstå mig rätt; ta absolut fram klimatsmarta upphandlingar - men vänta inte med informationen till allmänheten).

Ni behöver inte säga sånt ni inte vet, sånt som är oklart. Säg det ni vet. Att koldioxid och metangas gör jordklotet varmare, asfalt likaså. Att sotig is smälter fortare eftersom det svarta sotet blir varmt. Enkla saker som folk kan relatera till. Sotet i skorstenen, sot från avgasrör, sot från vulkaner och skogsbränder. Koldioxid från bensin- och dieselanvändning.

Skicka ut samhällsinformation med fakta och modeller som avfallstrappan. Ta ansvaret, sluta förlita er på ideella föreningar. Först när ni gör det kan vi börja jobba. Tillsammans.

Informera mera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel