Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knallgrönt mos med pinjenötter

Till fisk, vegetariska rätter eller korv

4 portioner, 40 minuter

1 sats potatismos enligt grundreceptet

1 påse/ask rucola

1/2 dl rapsolja, gärna av god kvalité

50 g pinjenötter

1 tsk nystött svartpeppar

ev lite citronsaft

Koka moset enligt grundreceptet.

Mixa rucola med rapsolja, häll blandningen i moset och rör om.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får färg och börjar dofta. Blanda ner dem i moset tillsammans med nystött svartpeppar.

Smaka av, kanske med lite citronsaft.

Servera gärna till kokt fisk. (TT Spektra)