Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäppt men fram- synt

– En stollig, men också en fantastisk och framsynt idé. Orden är Kumla kommuns näringslivsdirektör Thage Arvidssons, och med dem invigde han Kumla Golfklubbs nya husvagnscamping i Kvarntorp på lördagsförmiddagen.

Annons

Idén till campingen kläcktes för tre år sedan. I slutet av april i år var den en realitet då Caravan Club passade på att testa 15 av de sammanlagt 30 husvagnsplatserna med betyget mer än godkänt.

Under ledning av Gert Lundin har flertalet av golfklubbens medlemmar lagt ner ett oräkneligt antal timmar med ideellt arbete för att campingen skulle bli en verklighet.

Billig att bygga

Förutom det egna arbetet har campingen var relativt billig att bygga – runt 100 000 kronor tippar klubbens ordförande Ulf Persson att bygget gått på. De 30 platserna är fördelade på 24 platser med framdragen el samt 6 platser utan. Men till dem går det att ordna el om sådan efterfrågas.

Numera kan Kumlaklubben sälla sig till en ytterst exklusiv skara som kan erbjuda golfspelare en husvagnsplats. Vid campingen i Kvarntorp kan golfarna parkera sig i upp till en vecka.

– Dagens golfspelare är ett kringresande släkte som vill spela på ett antal skilda banor. Det här är ett sätt för Kumla Golfklubb att hänga med i utvecklingen och samtidigt få intäkter, säger Gert Lundin.

Missade bollen

Själva invigningen campingen blev inte lika spektakulär som när landshövdingen Elvy Ohlsson skulle inviga själva golfbanan.

– Då missade hon bollen och en sådan miss vill vi inte göra igen, skrattar Ulf Persson.

I stället lockade Olle Lagerstöms trumpetfanfar ett tal av Thage Arvidsson. I ett historiskt perspektiv beskrev han Kvarntorpsområdets omvandling från vacker jordbruksbygd till ett industricentrum med brytningen av oljeskiffer – en tid som högen blivit ett monument över, fram till dagens rekreationsområde.

Annons