Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knepen för att få pensionärerna med på bussen

Läste att Region Örebro län skall göra en kampanj för att få tillbaka alla busspassagerare i kollektivtrafiken. Då vill jag skicka med en hälsning. Det gäller pensionärerna, som har suttit i karantän under ett år, men nu är vaccinerade. För att få oss pensionärer tillbaka till bussarna behöver vi se vissa åtgärder. Antingen att återinföra 3-timmarsregeln eller ge oss pensionärer rabatt. Svealandstrafiken ger rabatt till pensionärerna i Västerås, men inte i Örebro. I de flesta regionerna i landet får pensionärer rabatt. Jag och min fru har inte råd att lägga 100 kr på varje resa till centrum. Det hjälper inte att man får resa billigare mitt på dagen, eftersom de flesta pensionärssamlingar och -aktiviteter ligger på eftermiddagen.

Var på Länstrafikens hemsida men lyckades inte hitta information om biljettpriser utan att gå in och handla på webshopen. Dåligt!

Lars-Erik Jonsson

RPG – Riksförbundet Pensionärsgemenskap.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel