Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kocklaget laddar upp i Örebro inför VM i Luxemburg

På fredagen övar kocklaget Fazer Culinary Team inför VM i Luxemburg i ett av Örebros restaurangkök. Laget har en gång tidigare tagit hem VM-titeln i storköksklassen och satsar nu på en ny vinst. Träningen är bland annat upplagd med gästspel på olika restauranger och nu är det Örebros tur att få smaka på tävlingsmenyn.

Annons

"Att laga mat till många ställer krav både på menyn och laget, och att gästspela på olika restauranger är ett utmärkt träningstillfälle", säger Dan Assarsson, lagkapten för Fazer Culinary Team, i ett pressmeddelande.

Årets VM-tema är ”Against Food Waste”.

"Det känns jätteroligt att laget kommer och besöker min restaurang. Jag ser fram emot att få smaka av menyn och se hur de har tolkat årets tema, säger Anna Lövgren, köksmästare Restaurang NorrTull och fd lagmedlem, i pressmeddelandet.

I VM-tävlingen Culinary World Cup i Luxemburg i november i år ska laget tillsammans hitta ett koncept, utveckla, planera och laga en trerättersmeny, en meny som ska bestå av en soppa och tre huvudrätter. En rätt ska vara gjord med kött eller fisk och en ska vara vegetarisk. Dessert och salladsbuffé ska också göras. På fem timmar ska lagen tillaga menyn till 150 personer och kostnaden ska max vara fem euro per person.