Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommentarer från avgående cheferna

Lennart Mehle är förvånad över beslutet att han får sluta, medan Leif Lindström mest är förtegen.

Efter femton år som förvaltningschef får Lennart Mehle sluta på kultur- och fritidsförvaltningen. Själv uttrycker han en stor förvåning över beslutet.

– Den socialdemokratiska ledningen har sagt att de saknar förtroende för mitt sätt att leda och vad förvaltningen har uppnått, säger Lennart Mehle.

Själv säger han att är nöjd och stolt över vad han, förvaltningens ledningsgrupp och övrig personal åstadkommit under hans tid på förvaltningen.

– Vi ligger i framkant inom flera områden. Jag är förvånad över det här och jag tycker att det är ett dåligt beslut för förvaltningen och personalen.

I slutet av förra året inleddes samtalen som mynnade ut i att Lennart Mehle nu får sluta. Samtalen har han fört med kommundirektör Annika Hallberg, som haft uppdraget från Kumlas socialdemokratiska ledning. Enligt Mehle själv har han inte tidigare uppfattat att politikerna varit missnöjda med hans sätt att leda förvaltningen.

Han upplever kritiken som svepande: det händer för lite och politiska beslut verkställs inte av förvaltningen, utan att det har preciserats vilka beslut det handlar om.

Någon närmare kontakt med andra S-politiker än Björn Eriksson, som är kultur- och fritidsnämndens ordförande och arbetsgivaransvarig, säger han sig inte haft.

Barn- och utbildningschef Leif Lindström är betydligt mer förtegen än Mehle.

– Jag vill inte kommentera min avgång utan hänvisar till den politiska ledningen i kommunen, säger Leif Lindström.

Hur är det att vara barn- och utbildningschef i Kumla kommun?– Jag kommenterar inte det heller, så länge jag har min anställning. Du får återkomma efter att jag slutat, då kan jag säga mer.

Vad ska du göra i stället?– Det vet jag inte än.