Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kommer inte ställa till det"

Han skallade ner en lagkompis i somras, fick betala 18 000 kronor i böter och stängdes av.
Nu är Viking Stavangers senegalesiske anfallsjätte Mame Niang, 25, på väg till ÖSK.
– Vi känner till vad som har hänt. Men Mame kommer inte att ställa till det här, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

ÖSK fortsätter att se över anfallsuppsättningen bakom centerstjärnan Kim Olsen. Efter att otursförföljde Robin Staaf drabbats av ett bakslag i ena ljumsken och Michael Jidsjös knä inte är hundraprocentigt än riktas blickarna nu mot Vikings 194 centimeter långe målkung Mame Niang.

En spelare som i augusti förra året skapade stora rubriker i Norge efter att ha skallat ner lagkompisen Jone Samuelsen i spelargången efter en träning.

Enligt norsk media urartade en het diskussion mellan spelarna på vägen in till omklädningsrummet. Niang såg rött.

"Jag tappade kontrollen"

– Jag tappade kontrollen. Jag ville självklart inte att det här skulle ske. Jag vet inte vad som flög i mig. Det är så olikt mig att göra något sådant. Det är första gången jag går till angrepp mot någon, sa Niang till Aftenbladet.

Avstängd och bötfälld

Niang klarade sig från sparken men bötfälldes med 15 000 norska kronor och stängdes av från A-laget i 15 dagar.

Exakt vad som sades och föranledde skallningen har Niang inte velat uttala sig om.

– Jag ber om ursäkt till alla – Jone, klubben, fansen – för det jag har gjort. Jag kan inte förstå hur det här kunde ske, säger han.

Trots skandalen räds inte ÖSK att testa anfallsjätten, som nyligen provspelade med en tysk andra-divisionsklubb.

”Fått bra förklaring”

– Vi känner till vad som har hänt och har pratat med sportchefen Egil Østenstad i Viking om det. Vi vet vad som ligger bakom och har fått en bra förklaring. Nu är vi i en situation där vi väljer att titta på spelaren, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren och utvecklar sina tankar kring bråket:

– Det handlar om två stycken personer som var inblandade i händelsen. Vi ser inga problem i det efter den information som vi har fått. Mame verkar vara en bra kille och kommer inte att ställa till det här. Han har bra längd och är duktig i boxen, fortsätter han.

"Bäst han hittar en ny klubb"

ÖSK:s förhoppning är att få den målfarlige anfallaren på provträning nästa vecka. Han är dock fortfarande kontraktsbunden.

– Han har fått besked att det bästa är att han hittar en ny klubb och vi har lovat att inte lägga några hinder i vägen för ett klubbyte, säger Egil Østenstad till Rogalands Avis.

Mame Niang, som gjort två A-landskamper för Senegal, kom till Stavanger från tyska Wolfsburg 2008. Låneavtalet övergick sedan i en permanent lösning inför förra säsongen.

FAKTA Mame Niang

Namn: Mame Cheikh Niang.

Född: I Dakar, Senegal, den 31 mars 1984.

Klubb: Viking FK, Stavanger.

Tidigare klubbar: ASC Diaraf (Senegal), Moroka Swallows (Sydafrika), Wolfsburg (Tyskland).

Position: Anfallare.

Längd: 194 centimeter.

Vikt: 83 kilo.

Landskamper: 2 A för Senegal.

Priser: Belönades med Lesley Manyathela, Guldskon) efter att ha vunnit skytteligan i Sydafrika under säsongen 2005–2006.

Aktuell som: Provtränar nästa vecka med ÖSK.