Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal: Bättre äldreomsorg behövs

Kommunals medlemmar inom äldreomsorgen behöver fler kollegor med rätt kompetens, inte färre. Hur jobbar våra politiker i Örebro och Värmlands län för att stimulera tillströmningen av arbetskraft till äldreomsorgen?

I nyhetsrapporteringen kan vi dagligen läsa om det ökade behovet av arbetskraft till norra Sverige. Norrland växer så det knakar jobbmässigt, framförallt kopplat till batteritillverkningen för elbilsmarknaden. I och med detta så lyfts förslag om att återinföra statliga flyttbidrag för att stimulera tillströmningen av arbetskraft norrut.

Samtidigt som detta sker så finns det befolkningsprognoser fram till år 2029 som tydligt visar att de flesta bruksorter i Örebro och Värmlands län kommer att stå med ett underskott av invånare i arbetsför ålder, samtidigt som den äldre delen av befolkningen ökar kraftigt.

Ekvationen går inte ihop, det kommer att vara ett underskott av kompetens inom äldreomsorgen enligt dessa prognoser.

I Kommunals stora medlemsundersökning konstaterar dessutom medlemmarna inom äldreomsorgen att bemanningen redan idag är så pass låg att omsorgskvaliteten hotas. Till exempel så svarar 21 procent av medlemmarna i Örebro län och 20 procent av medlemmarna i Värmlands län att de anser att den otillräckliga bemanningen utgör en risk för de äldre minst någon gång i veckan.

Hur diskuterar ni politiker detta allvarliga läge? Förstår ni nu att rejäla satsningar behövs inom vård- och omsorg för att personalen ska stanna kvar? Trots att regeringen under det gångna året ökat resurserna till kommuner och regioner så är det väldigt lite av detta som syns i Kommunals medlemmars vardag.

Arbetsmarknadsstyrelsen visade i en arbetsmarknadsundersökning redan 2003 att det behövde anställas 347 000 nya medarbetare i Sverige med gymnasieutbildning inom vård- och omsorg fram till 2015. I denna undersökning prognostiserades också att endast 105 000 skulle utexamineras från denna utbildning. Trots detta har väldigt lite gjorts. Istället ser vi att den ambition som sattes om lägst undersköterskekompetens inom äldreomsorgen kommer att bli svår att uppnå. Vi ser att vårdbiträde som yrkestitel blir allt vanligare, medan undersköterska är på tillbakagång.

Kommunals medlemmar inom äldreomsorgen behöver fler kollegor med rätt kompetens, inte färre.

Konkurrensen från andra sektorer ökar, något som skulle trappas upp ytterligare om ett flyttbidrag från staten infördes. Detta ihop med att arbetet med Heltidsarbete som norm går alldeles för långsamt gör att risken för att tappa ännu mer personal inom äldreomsorgen ökar markant.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har tagit fram nio strategier som kommuner och regioner kan arbeta utifrån för att klara kompetensbristen. Dessa är: använd kompetensen rätt, bredda rekryteringen, fler jobbar mer, förläng arbetslivet, visa karriärmöjligheterna, skapa engagemang, utnyttja tekniken, marknadsför jobben, och underlätta lönekarriär.

Nu blir undersköterska en skyddad yrkestitel, ett steg på väg mot att bli ett legitimerat yrke. Det är en statushöjning, men tro inte att det sker utan krav på mer i lönekuvertet. För med utbildning och stigande ansvar i arbetet kommer rätteligen också krav på motprestation i form av bättre villkor. Det bör ni politiker redan nu ta höjd för. Det står helt klart att stora satsningar krävs inom äldreomsorgen och ni politiker måste inse att dessa satsningar behöver få kosta.

Vilka satsningar tänker just ni göra för att förbättra villkoren för medlemmarna

i Kommunal?

Linda Bååth

avdelningsordförande Kommunal Västra Svealand

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel