Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal chef gick kurs hos medium

En kommunal chef har fått en utbildning hos mediet Terry Evans betald av Örebro kommun. – Jag bedömer inte att vi kommer att köpa in den här kursen vid fler tillfällen, säger skolchef Margareta Borg.

Terry Evans är bland annat känd från tv-serien ”Det okända” om människor som upplever att de förföljs av osaliga andar. Han driver en kursgård i Fanthyttan utanför Storå, där det både arrangeras gruppseanser och olika kurser som ”Andlig healing ”, ”Varför besöker andar barn?” och ”Att lära sig förstå mediala upplevelser”. Den kurs som Örebrochefen gått under 2015-2016 heter ”Intuition och personlig utveckling med bergsmeditation som grund”.

När NA frågar kommunen om kursen är varken skolchefen Margareta Borg eller närmaste chef Zandra Ahkoila närmare insatt, och ber att få återkomma. Det visar sig att utbildningen planerats innan Zandra Ahkoila tillträdde som ny chef i januari 2015.

– Det var speciella skäl vid just det tillfället, och en speciell överenskommelse med förra chefen och då lade hon sig inte i det, förklarar Margareta Borg.

Örebrochefen startade kursen februari 2015 och avslutade den mars 2016. Det handlar om fyra tillfällen, där kommunen fakturerats 6 600 kronor per gång, alltså totalt 26 400 exklusive moms.

Margareta Borg ser kursen som en speciell engångsföreteelse, och att om en tidigare chef godkänt en utbildning så går inte en nuvarande chef in och granskar den närmare eller bryter den. Men hon går inte heller så långt som att säga att det var ett misstag att kommunen betalat för att en medarbetare ska kunna gå en kurs hos Terry Evans.

– Chefer är utsatta och har tuffa jobb. Om hon behövde det här för att kunna fungera som chef då var det en relevant utbildning och värt pengarna, säger Margareta Borg.

När NA talar med Örebrochefen som gått kursen säger hon att hon förstår att människor kan reagera på namnet Terry Evans, men att just den här kursen inte har några inslag av att tala med döda eller andra paranormala fenomen. I stället liknar hon det vid en kurs i mindfulness (medveten närvaro) och att det handlar om att bli stärkt i sitt ledarskap. Det här bekräftas av Terry Evans.

– Det är en kurs i personlig utveckling som inte har någon koppling till spiritism, säger han, men tillägger att det är första gången en kommun betalat för att en medarbetare ska få gå kursen.

Kursen bygger på bergsmeditation, med det handlar om att hitta sitt sanna jag genom att göra en inre resa. Att kursledarna beskrivs som medium och healer blir ändå något annorlunda, och Örebrochefen håller med om att varit svårt att gå kursen utan att ha någon form av andlig grundsyn.

Terry Evans

I Fanthyttans gamla byskola 10 kilometer norr om Lindesberg har Creative Experiences Terry Evans AB sin kursgård.

Här ordnas seanser och internatkurser i allt från ledarskap och intuition till mentalt mediumskap och andlig healing.

Terry Evans presenterar sig som ett medium, som alltså kan fungera som en länk till avlidna personer på ”andra sidan”. Han har också grundat bergsmeditationen och skrivit boken ”Berget – vägen till frihet”.

Syftet med kursen Intuition och personlig utveckling som Örebro kommun bekostat för en av sina chefer beskrivs så här på bolagets hemsida:

Öka din medvetenhet utveckla din förmåga att kommunicera

lära dig använda din intuition, socialt och i arbetet skapa nya inre visioner.