Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal personal kan rädda ridhus

Finnes: planer på ett kommunalt ridhus. Saknas: Entreprenör som kan driva anläggningen. Lösning? Att kommunen anställer ridskolepersonal.

Sommaren 2006, strax innan valet, motionerade socialdemokraterna med Dan-Åke Moberg i spetsen om att kommunen skulle bygga en ridanläggning. Anledningen var att förhandlingarna med familjen Pärson, om att Kumla kommun skulle ta över Hagaby, gått i stå.

– Vi trodde väl inte att det skulle vara så svårt, säger Dan-Åke Moberg i dag apropå att något bygge ännu inte kommit i gång, tre och ett halvt år senare.

Kumla Fastigheters vd, Thage Arvidsson, som också är näringslivsansvarig på kommunen, har fått i uppdrag att hitta en entreprenör som kan driva den anläggning som planeras.

– Jag jobbar med frågan, säger Thage Arvidsson och bedyrar att det faktiskt är så.

– Det är inget som ligger underst i högen, men det är en grannlaga uppgift att hitta rätt person. Men politikerna skulle säkert snart vilja berätta att det är på gång, säger han.

Enligt Dan-Åke Moberg har flera entreprenörer varit intresserade, men har av olika anledningar backat ur.

– Det har varit förhandlingar med några stycken och jag tror Thage har möte med ytterligare någon, säger Moberg.

Vad händer om man inte hittar någon entreprenör?

– Vi måste ju komma i gång, så är det bara. Då får man hitta en annan lösning.

Vad skulle det kunna vara för lösning?

– Kommunen skulle kunna anställa någon som tog hand om ridskoleverksamheten.

Men än så länge jobbar Thage Arvidsson på med att hitta en hästentreprenör som kan tänkas vilja jobba inom de ramar kommunen och fastighetsbolaget har.