Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet hänger på galna rekordförsöket

Johan Röjler och Peter Knoblach ska försöka slå rekord genom att springa hela Bergslagsleden på fyra dygn. Nu får de sällskap av ett kommunalråd från Örebro.

Så är det förstås inte vilket kommunalråd som helst, utan Sara Richert (MP), 43, som har en gedigen bakgrund inom ultra- och traillöpning: 2013 var hon SM-tia på 100 kilometer, och 2014 var hon en av endast 16 damer som gick under tio timmar i premiärupplagan av 90 kilometer långa Ultravasan.

Nu är tanken att Richert ska springa hela den tredje dagen med Johan Röjler och Peter Knoblach, som planeras omfatta de 61 kilometerna från Ånnaboda till Svartå herrgård.

– Dels älskar jag att springa och triggas av utmaningar, och dels handlar det kanske framförallt om att peppa Johan och Peter. Jag vill ju verkligen att killarna ska klara det här, då kan de behöva en positiv injektion från en rutinerad kvinna som är van att göra långdistanslopp, säger hon i ett pressmeddelande där Röjler passar på att skicka en passning till Richerts kollegor:

– Vi ser gärna att fler hänger på. Kanske finns det fler politiker som behöver komma ut från Rådhuset och ta del av naturlivet i kommunen, säger han.

Rekordförsöket startar i Kloten tidigt på måndag morgon, den 27 juni, och målgången i Stenkällegården runt 28 timmar senare är planerad till kvällen den 30 juni.

Monsterlöpningen syftar också till att samla in pengar till Operation Mercy.