Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen köper stationen

Nu är det sista politiska beslutet fattat för att Resecentrum i Laxå ska bli verklighet. I tisdags beslutade politikerna i kommunstyrelsen att Laxå kommun kommer att köpa stationshuset och marken omkring för 100 000 kronor.

Annons

Efter sommaren påbörjas bygget av det nya resecentrumet i Laxå.

– Det känns jättekul. Nu är det inga fler politiska beslut som behöver tas för att vi ska kunna bygga resecentrumet. Kommunfullmäktige har godkänt planen för att det byggs ett resecentrum, säger Anna Eriksson, s, kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet om köpet av stationsfastigheten av Jernhusen AB togs enhälligt bland politikerna i kommunstyrelsen. Däremot så togs beslutet med ett tilläggsyrkande från Ivonny Larsson från Centerpartiet. Majoriteten reserverade sig mot tilläggsyrkandet.

Fastigheter avyttras

Tilläggsyttrandet innebar att när resecentrum byggs så ska ett antal andra kommunala fastigheter kommer att avyttras. Pengarna ska tas av investeringsbudgeten för 2011.

Anledningen till att ett antal byggnader ska avyttras är för att det idag finns flera lokalytor som inte är utnyttjade.

Kiosken rivs

När det gäller Ewa´s bar så kommer arrendatorn att lösas ut med 200 000 kronor och kiosken kommer att rivas.

– Vi hoppas på att det kommer att bli en kioskverksamhet inne i stationshuset. Vi tror att det går att få till, säger Anna Eriksson.