Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen lovar hjälpa Kif Örebro

Kif Örebro kommer att räddas. Det säger Björn Sundin (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, till NA.
– Kommunen kommer att hjälpa Kif att reda upp det här, men vi tänker ställa tuffa motkrav, säger Sundin.

Direkt efter Kifs presskonferens på tisdagsmorgonen blev det fart på politikerna i stan och partiföreträdarna samlades till informella lunchträffar.

Björn Sundin lovar nu att kommunen kommer att hjälpa den damallsvenska klubben ur den akuta krisen.

Formellt beslut på tisdagMen någon hjälp redan den här veckan är inte möjlig eftersom kommunstyrelsen har sitt möte först på tisdag i nästa vecka. Då fattas det formella beslutet, enligt Sundin.

– Vår utgångspunkt är att vi ska ge Kif en chans att reda upp det här. Hur det ska gå till får vi diskutera med Kif, men vi kommer att hjälpa Kif, det blir ingen konkurs i det här läget, lovar Björn Sundin.

För ett år sedan gick kommunen in och hjälpte Kif med ett villkorat lån på en miljon. Ett lån som Kif ännu inte börjat betala tillbaka på.

Nu går kommunen åter in och hjälper klubben.

– Det gör det hela extra besvärligt. Men när det gäller Kifs damfotboll är vi lite mer vänligt inställda eftersom vi vet att de har en svår ekonomisk sits redan i utgångsläget, säger Sundin.

Samtidigt tänker kommunen ställa tuffa motkrav på hur klubben hanterar sin ekonomi i framtiden. Det kan även bli aktuellt att en av kommunens företrädare sitter med i klubbens styrelse i framtiden.

Oppositionsrådet Staffan Werme (FP) blir förvånad över Björn Sundin och socialdemokraternas löfte.

– På det informella mötet lovade Lena Baastad (kommunstyrelsens ordförande) att presentera ett förslag i slutet av veckan och att frågan är öppen åt båda håll. Det som stör mig är att man går ut och lovar att det inte finns något färdigt förslag samtidigt som Björn Sundin lovar Kif hjälp.

– Men har Björn sagt det så blir det så, konstaterar Staffan Werme.