Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen sponsrar ÖSK med 40 000 kr

Lindesbergs kommun har ett samarbetsavtal med ÖSK fotboll och är medlem i ÖSK Elitfotboll AB:s inre cirkel. Medlemskapet i sponsorsklubben betalar kommunen 40 000 kronor för denna säsong.

I fredags spelades första hemammatchen för säsongen på Behrn Arena mellan ÖSK och Syrianska.

Det synliga inslaget i sammanhanget för Lindesbergs kommun är en tolv meter lång reklamplats och annonser i matchprogram.

Inga biljetter

I samarbetsavtalet ingår inga biljetter till matcher. Det har Lindesbergs kommun medvetet avstått från.

Däremot har kommunen möjlighet att medverka vid tre olika träffar. En upptaktsträff, ett höstmöte och en golfträff.

– Desssa handlar om att sponsorerna får tillfälle att träffas. Syftet i medlemskapen är att ge möjlighet till marknadsföring. På höstmötet har vi en hemlig gäst och temat är alltid anknutet till fotboll och regional utveckling, berättar Jan Karlsson på ÖSK Elitfotboll AB.

Kommunens samverkan med ÖSK har pågått i ett antal år. Förre näringslivschefen Åke Ström deltog i träffarna, och sedan tog Kjell-Eric Eliasson över.

Sedan i höstas har Gunnar Jaxell vid kommunledningsstaben upprätthållit kontakten med ÖSK och representerat kommunen vid höstträff och upptakt.

Diskussion uppstod

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 22 mars uppstod en delvis förvirrad diskussion på grund av att politikerna vid sittande bord inte hade tillgång till avtalets innehåll.

Snorre Hermansson (V) påtalade att avtalet gav kommunantällda och politiker VIP-platser på matcher, mat och dryck och diverse ”otillbörliga smygförmåner”.

– Vi får ta dessa diskussioner i höst inför ett eventuellt nytt avtal, avslutade Irja Gustavsson (S) ärendet i egenskap av kommunstyrelsens vice ordförande.