Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar emotensamma flyktingar

Kommunfullmäktige i Laxå är positiva till att Laxå kommun ska ta emot minst fem ensamkommande flyktingbarn. Avtal med Migrationsverket kommer att skrivas.

Annons

Förslaget innebär att Laxå kommun skriver ett avtal med Migrationsverket om att ta emot minst fem ensamkommande flyktingbarn varav tre är asylsökande. Laxå kommun får en administrationsersättning för att kunna tillsätta en särskild tjänst som ska utreda i vilken form flyktingmottagandet ska ske. Alla partier i kommunfullmäktige var positiva till förslaget på mötet i onsdagskväll.

– Jag yrkar bifall till förslaget. Jag är glad om Laxå kommun kan ta emot minst fem barn, sade Bo Rudolfsson, från Kristdemokraterna.

Oklart var de ska bo

Thomas Backnert från Centern var också positiv men undrande var barnen ska bo.

– Det finns i dag inget utpekat ställe, men många spekulationer. Arbetsgruppen ser på ett antal olika ställen i kommunen, svarade Anna Eriksson,

från Socialdemokraterna.

Sven-Erik Windh från Folkpartiet yrkade bifall till förslaget och undrade om frågan skulle tillbaka till kommunstyrelsen.

– Ja, frågan ska tillbaka till kommunstyrelsen, svarade Anna Eriksson.

Richard Nygren från Moderaterna yrkade även han bifall till förslaget.

Klas-Göran Vilgren från Vänsterpartiet påpekade att det här är en viktig fråga.

– Vi ska vara solidariska och vi ska ställa upp, sade han innan en enig nämnd beslutade att Laxå kommun ska skriva ett avtal med Migrationsverket om att ta emot minst fem ensamkommande.

Annons