Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens krav på Kif

Under tisdagen tar Örebro kommun beslut om att stötta Kif Örebro med 1,3 miljoner kronor.
Nu är kraven på föreningen klara: Kommunen ska ha en ledamot i styrelsen och ekonomiadministrationen måste förbättras.

– När klubben får ekonomisk möjlighet ska de betala tillbaka, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S).

Nu är det alltså helt klart att Örebro kommun går in med pengar och räddar Kif Örebro från konkurs.

Under tisdagen tas det formella beslutet. Kif får 650 000 kronor redan den här veckan, för att klara de akuta ekonomiska problemen, och därefter ska ytterligare 650 000 kronor betalas ut för att klubben ska överleva resten av den allsvenska säsongen.

Några krav när återbetalningen ska komma igång finns inte i avtalet mellan Kif och kommunen. Däremot ska kommunen från och med nu ha en adjungerad ledamot i föreningens styrelse. Utan rösträtt, men med allmän närvarorätt och yttranderätt i ekonomifrågor.

– Det handlar om att få insyn och om att kunna bidra med ekonomisk kunskap, ett område där föreningen behövt förstärka. Det är inte klart vem som kommer att få uppdraget, men det kommer att vara en tjänsteman, säger Lena Baastad.

Vilka andra krav finns i avtalet?– Bland annat att föreningen måste förbättra sin ekonomiadministration och sin ekonomiska uppföljning.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!