Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens nostalgikonto gör succé

På mindre än två veckor har Örebro kommuns Instagramkonto Tillbakablick Örebro fått nära 1900 följare.– Örebroarna tycks älska nostalgi, säger kommunikatören Linus Mattisson, som startat kontot.

Linus Mattisson har tidigare jobbat som webbredaktör på NA. Han såg att historiska bilder från Örebro Stadsarkiv som publicerades på webben uppskattades av läsarna. När han började arbeta med sociala medier för Örebro kommun tog han med sig idén att använda bilder från onlinearkivet, där över 44 000 bilder från Örebro med omnejd finns sökbara. Så föddes Instagramkontot Tillbakablick Örebro.

– Förhoppningsvis kanske vi kan vara lite folkbildande, att örebroarna lär känna sin stad ännu mer. Samtidigt som de också känner sig stolta över sin stad och sin historia, säger Linus Mattisson.

Den första bilden på kontot publicerades förra måndagen, den 16 november. Tanken är att lägga ut en bild varje vardag. Hittills har örebroarnas engagemang varit stort, och nära 1900 personer följer kontot.

– Vi har bara lagt ut ett tiotal bilder och det har rasslat in följare. Örebroarna tycks älska nostalgi, säger Linus Mattisson.

Vad tror du det är som tilltalar örebroarna med bilderna?

– Rent generellt tror jag att många gillar nostalgi. Kanske drömmer man om svunna tider. Det är också kul för folk känner igen en miljö: "Jaha, såg det ut så där".

Framöver kan det också bli aktuellt att örebroarna själva får skicka in sina bilder.