Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konservativ politik på jämlikhetens och individens bekostnad i Laxå

Den kvinnodominerade vård och omsorgsbranschen ligger i dag högst på listan av tunga jobb, i kommunal regi arbetar vanligen uppåt 90 procent kvinnliga medarbetare. Man undrar vad målet är med de förändrade förutsättningarna, att framtvinga ett byte av arbetsplats eller att medarbetare ska gå ner i arbetstid? En fundamentalistisk maktdemonstration i ett försök att återgå mot manlig dominans genom att öka antalet arbetspass, senarelägga kvällspass och om det inte vore nog kraftigt öka antalet helgpass. Reglering av tider för förskola gör det redan svåra livspusslet om möjligt ännu svårare och drabbar särskilt den som vårdar i hemmet.

I händelse av kris blir konsekvenserna av konservatismen särskilt kännbara då de kvinnodominerade branscherna utgör de mest utsatta. Inte bara för smittorisk utan mödrar förväntas nu att klara både yrkesmässiga plikter samtidigt som familjepolitiken tvingar dem att avvika från sina arbeten till förmån för moderliga/hustruliga plikter i hemmet. Steg för steg vinner konservatismen mark medan supporterklubben C och Mp står bi utan att agera på ideologiska konsekvenser eller regimens utstakade kurs.

Man kan inte backa sig ur en uppförsbacke och KD:s sluga agenda är det största hotet mot både patientsäkerhet, arbetsmiljö och jämställdhet. För svar på långsiktiga konsekvenser för Laxås ut/inveckling får vi sia i dammet från sophögar eller för alla del vända oss till valfritt fantasifoster.

”En som tappat tron”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel