Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst och poesi på biblioteket i Laxå

För den som är intresserad av konst eller poesi finns all anledning att besöka Laxå bibliotek de närmsta veckorna. Tivedsbygdens konst-förening har sin Vår-salong i källaren, och innanför biblioteksentrén hänger vinnarbidragen i poesitävlingen.

Annons

Intresset för att delta i bibliotekets poesitävling har varit stort. Juryn har haft ett tufft jobb med att utse de tre vinnare, som får var sin tavla där den egna dikten illustrerats. Förstapriset togs av Agneta Danielsson från Tived, som bidragit med dikten ”Jag minns”.

Självklar vinnare

– Vinnaren var väldigt självklar, den gillade vi alla i juryn. Sen var det väldigt jämnt. Det vi tänkte på var att först och främst skulle dikterna beröra, säger Marie Hjalmarsson, som har hållt i tävlingen.

De sju bästa dikterna och de tre tavlorna har nu hängts upp på biblioteket. Utställningen kommer att pågå under två veckor.

Tror du att det blir någon fortsättning på det här?

– Jag vet inte, det beror kanske på vad jag gör nästa år. Samtidigt hoppas jag ju att någon annan ska vilja ta tag i det här så jag också kan skicka in bidrag, säger Marie Hjalmarsson.

I morgon, söndag, slår Vårsalongen upp portarna. Det är Tivedsbygdens konstförenings utställning, med en tydlig touch av vår och sommar. Evald Gustafsson och Inger Andersson är två som är med och arrangerar utställningen.

– Jag tycker att det är en väldigt spännande blandning i år, säger Inger Andersson, medan de visar runt i utställningslokalen.

Olika tekniker

Där finns tavlor av olika tekniker, många föreställande blommor eller andra vårliga och somriga motiv. Där finns också allehanda hantverk som glassmycken, vävar, smide, träsnideri och annat. Sammanlagt är det 28 utställare.

– Ingvar Johansson från Motala är en ny medlem som är väldigt bra, säger Evald Gustafsson och visar hans akvareller, tydliga som foton.

Vårsalongen pågår under en vecka i bibliotekets källare. Dock har de lite mer generösa öppettider än biblioteket.

Annons