Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten att bjuda in till ett möte

Annons

Ett tjänstemannaförslag var framtaget för att få ordning på trafiksituationen i vårt radhus- och villaområde centralt väster. Sedan parkeringsautomater införts på Älvtomtagatan hade bilarna där flyttat över till oss. Politiken tyckte att först borde vi boende få se och yttra oss över förslaget, ett möte skulle ordnas i april. Ett klokt beslut tyckte vi och väntade på en inbjudan. Och vi väntade ...

Fredag den 12 april fick jag ett mejl från ansvarig tjänsteman på tekniska förvaltningen: mötet skulle vara på tisdag den 16 april, anmälan och synpunkter på webben senast söndag den 14 april. Skrev skyndsamt ett mejl till nämndordföranden och bad att mötet skulle flyttas till efter påskhelgen, många skulle åka bort eller hade annat inbokat. Fick till svar att brevet vidarebefordrats till förvaltningschefen för det var rätt beslutsnivå. Något svar på mejlet kom aldrig.

En gång hette det: ”alla ska med”, nu heter det ”kluvet land”. I området finns 29 radhus och 39 villor.

Hur svårt hade det varit för tjänstemännen att skriva ut förslaget, skriva dit mötesdatum och tid och kontaktuppgifter? Att åka till vårt område och lägga ett papper i varje brevlåda för att säkra att alla berörda fick informationen?

Enligt uppgifter i NA kom det 15 personer till mötet. I området bor det cirka 100 vuxna. Själv blev jag sjuk i influensa fredag kväll och kunde inte delta.

Vad bidde det av medborgardialogens ”stora rock”? Jo, det bidde en tumvante!

Eva Sellin

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons