Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstverk som befriar tankarna

Annons

Örebro MIRAKEL är en underbar påminnelse om att det finns hopp så länge det finns liv. Livetsmirakel, småbarn som föds växer och blir gamla åldringar. Även konstnärer behöver nåt att leva på.

Jag är glad att det köps in konst som vi alla får ta del av. När jag besteg Kvarntorpshögen uppför alla trappor, som alla talat om, första gången höll jag på att kissa på mig av skratt när jag fick se pinnhögen till konstverk. Så befriande! Varje dag ska vi prestera och vara så duktiga och hålla igång. Prestationsångest tynger många av oss. Pinnhögen passar verkligen på toppen av kvartorpshögen som en påminnelse att vi duger.

Från en hög till en annan, Vivallakullen, där toppen pryds av en glänsande äppelskrutt. Även den påminner om att vi är värdefulla. Det är nog inte bara jag som känner mig otillräcklig, som att allt äter upp mig, alla krav, alla måsten. Den glänsande äppelbiten som är kvar är som en påminnelse om att säga ifrån innan det är försent, värdefull även på ålderns höst.

Jag har ingen aning om vad konstnärerna har tänkt, men de betyder mycket för mig, de ger mig en känsla av samhörighet, att jag inte är ensam. Järnvägsgatan som på vintern lyser så vackert á la Champs-élysées jagar all depression på flykten. Själv skulle jag inte kunna komma på något av all konst. Jag mår bra av den och uppskattar att de som styr stan förstår att konsten påverkar oss alla vara sig vi vill eller ej.

”Värdefull”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel