Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult tillsätts på grund av skolproblem

Kommundirektör Annika Hallberg har anlitat en konsult med anledning av Kumlas skolproblem. Den som fått uppdraget är Inga-Lill Nilsberth, tidigare rektor i Kumla kommun och som även varit socialdemokratiskt ledamot i fullmäktige.

Annons

Protesterna från lärarna och deras fackförbund mot nedskärningar och anmälningarna riktade mot Kumlas skolor, har varit flera under den gångna vintern och hösten. Inte heller kommundirektör Annika Hallberg är nöjd över utvecklingen.

– Vi arbetar mycket med kvantitet, eftersom vi är en växande kommun, men vi måste även ha kvalité i det vi erbjuder. Måluppfyllelsen är för låg i dag, säger Annika Hallberg som nu tillsatt Inga-Lill Nilsberth som konsult. Hennes uppdrag är bland annat att titta på styrningen och ledarskapet inom barn- och utbildningsförvaltningen i Kumla.

Har det skett någon upphandling av konsulttjänsten?

– Nej. Jag förstår den som tycker att vi borde ha gjort det. Vid större uppdrag gör vi så. Men i det här fallet valde vi Inga-Lill Nilsberth eftersom hon känner vår kommun och har arbetat med de frågor som vi nu vill belysa.

Inga-Lill Nilsberth var fram till årsskiftet programchef för skolorna i Örebro kommun. Tidigare har hon varit rektor för Vialundskolan, och var fram till 2004 även socialdemokratisk ledamot i fullmäktige.

Att detta skulle göra henne olämplig för uppdraget, håller inte Annika Hallberg med om.

– Det har ingenting med saken att göra. Vi har många konsulter här i huset, säkert med en mängd olika partitillhörigheter. Jag frågar aldrig våra konsulter om vilket parti de tillhör.

Inga-Lill Nilsberth har precis inlett sitt arbete och ska lämna sitt resultat i juni. NA har utan att lyckas sökt henne för en kommentar.

Annons