Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsulten försvarar sitt uppdrag

Kan Inga-Lill Nilsberth, med ett förflutet som både rektor i Kumla och som socialdemokratiskt ledamot i fullmäktige, ge en objektiv bild av kommunens skolor? Det är en fråga som uppkommit efter att hon tilldelats konsultuppdraget att granska skolverksamheten.

Kommundirektör Annika Hallberg, som efter samråd med den politiska ledningen i kommunen, är den som gett Inga-Lill Nilsberth uppdraget, har i en tidigare intervju i NA sagt att Nilsberths bakgrund inte har någon betydelse. Och Inga-Lill Nilsberth själv menar att den uppgift hon nu fått är något helt annat mot hennes tidigare jobb i kommunen, och att det därför inte påverkar hennes arbete.

– Att jag tidigare arbetat i kommunen märks inte på annat sätt än att jag känner igen några av skolpersonalen, säger Inga-Lill Nilsberth, som inledde sitt arbete första mars och hittills bland annat träffat rektorerna för samtliga skolor.

– Som rektor hade jag bara ansvar för min egen skola, nu ska jag arbeta på en helhetsnivå för hela kommunen. Det var en uppgift som jag fick erfarenhet ifrån under min period som programchef för skolorna i Örebro. Jag har min arbetsplats i stadshuset och mitt arbete fokuserar på ledarskap och styrning inom skolområdet.

Vad gäller hennes tidigare uppdrag som fullmäktigeledamot, som avslutades 2004 då hon flyttade till Örebro, menar Inga-Lill Nilsberth att politiken var något som tillhörde hennes privatliv och som inte ska kopplas ihop med hennes yrkesroll.

– Alla har rätt att engagera sig i saker på sin fritiden, oavsett vad man sedan arbetar med.

Läs mer i fredagens NA.