Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsumenterna blir lurade

Jag såg häromkvällen att det börjar dyka upp reklam för till exempel Alvedon från ett av de nya apoteksbolagen. Har även sett annonser här på NA från något annat. Men tro mig det kommer att gå som i Norge, att det bara blir dyrare för oss konsumenter som det hittills blivit vid alla avregleringar.

Myndigheterna hävdar att det ska ge ökad konkurrens och tillgänglighet.

Men hur ska det kunna bli ökad konkurrens på småorter, där bara ett apotek finns? Tror inte det blir bättre för att det får en annan ägare. Ökad tillgänglighet? Ska det bli längre öppethållande? Vem får betala det? Det är du och jag som kund som får betala för det med högre priser.

Förresten så verkar det finnas god lönsamhet i att sälja receptfria varor. Jag kan inte tolka det på annat sätt, för alla affärer, bensinstationer med mera vill ju sälja dessa varor. Jag tror inte att de gör det av ideella skäl.

Nej vi konsumenter blir som vanligt grundlurade med statens goda minne.

Örebro

Staffan Björnemyr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel