Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontroversiell Sd-man lämnar för annat parti

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kritiken mot och avhoppen från Sverigedemokraterna i Örebro fortsätter. Nu kan NA avslöja att Anders Östlund, oppositionsråd i landstinget, är en av Framstegspartiets kandidater i höstens val.

Anders Östlund, landstingsråd, säger upp sitt medlemskap i Sverigedemokraterna.

I ett brev till Sverigedemokraterna, som NA fått ta del av, skriver han att ”på lokalplanet har nepotism och översitteri kommit att utgöra den nya SD-andan” och han är starkt kritisk mot Jonas Millard (SD).

Östlund blev uppmärksammad när han i augusti skrev ett debattinlägg i NA om fria preventivmedel för unga. Efter inlägget fick Östlund kritik av SD-ordföranden Jonas Millard och en förtroendespricka dem i mellan synliggjordes.

När Anders Östlund nu går ur partiet anklagar han Jonas Millard för att favorisera en del personer och Millard sätter sig över folk i partiet.

Jonas Millard (SD) vill veta vad kritiken egentligen går ut på.

– Han måste konkretisera vad detta handlar om. Jag har bett honom göra det men han har inte gjort det, säger Jonas Millard (SD).

– Som ordförande tycker jag att man måste få höra kritiken så jag vet vad jag ska försvara mig mot. Och det har Anders inte valt att göra. Om vi pratade mer öppet hade vi löst det bättre, säger Millard (SD).

I går berättade NA att Framstegspartiet, som bildats av avhoppade och uteslutna sverigedemokrater, etablerar sig i länet.

Anders Östlund är ett av partiets namn inför höstens val, enligt de kandidatförklaringar som lämnats in till länsstyrelsen.

– Ja, jag är intresserad. Jag har inte bestämt mig än men det lutar åt det, säger Anders Östlund om att gå till val för Framstegspartiet.

Östlund berättar att han tvekar då han ska återgå till sin tjänst som psykolog inom landstinget. Han överväger nu om han kan kombinera arbetet med ett eventuellt politiskt uppdrag.

– Jag har gett Framstegspartiet mitt godkännande att sätta upp mig som kandidat, sen får vi se om jag faktiskt kandiderar i valet, säger Östlund som deltog på Framstegspartiets nationella uppstartsmöte i Getinge för en månad sedan.

– Jag fick en positiv uppfattning om partistyrelsen, säger Anders Östlund.