Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köper Bofors namnrättigheter – skänker tillbaka som julklapp

(UPPDATERAD 22.45) Ett Örebroregistrerat bolag där Mikael Fahlander är en av finansiärerna har köpt upp domännamnen bikkarlskoga.se, bikkarlskoga.com och bikkarlskoga.nu.
Rättigheterna skänks nu tillbaka – som julklapp. "God jul lillebror önskar Storebror" står det på hemsidorna.

Som NA berättade under måndagen klubbade Bofors IK igenom ett namnbyte. Klubben kommer i framtiden att heta Bik Karlskoga. Och ett bolag var alltså inte sena att köpa upp domänerna för det nya namnet. Samma kväll som namnbytet var klart köptes domänerna upp av företaget Develoop AB. Ett bolag som bland annat finansieras av Mikael Fahlander.

Samme Fahlander som

är styrelseledamot och storsponsor i Örebro Hockey. Knappast världens största Bofors-supporter, ska tilläggas.

– Men det här var helt min idé. Vi såg att domännamnen var lediga och det var lika bra att slå till. Vi har planer för domänerna och det kommer att bli en överraskning för Bofors. Vem vet, det kanske blir en positiv överraskning, säger Håkan Borg och skrattar.

Efter att nyheten läckte ut på tisdagen valde Borg ändå att offentliggöra sina planer.

– Ni var lite för snabba med skriverierna och sabbade överraskningen. Vi kommer nämligen att ge tillbaka rättigheterna till klubben i julklapp. Det är bara att de hör av sig. De kommer inte behöva betala någonting, säger Borg och fortsätter: 

– Jag kände medlidande med Bofors som missar en så viktig sak när de nu byter namn. Anmärkningvärt att det missar det och då tänkte jag göra en rolig grej av det.

Mikael Fahlander poängterar även han att han inte ligger bakom initiativet.

– Jag tycker att det är stor humor men kände faktiskt inte till det förrän Håkan ringde mig och berättade om det, säger han.

På tisdagskvällen lades samma bild upp på alla tre hemsidesadresserna. Ett paket och bredvid texten "God jul lillebror önskar Storebror och grattis till nya namnet! Ses i kvalserien!"