Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparberg redo för ännu ett Bergslagsrally

Den 29 januari 2011 är datumet för nästa Bergslagsrally. Ännu en gång ska tävlingen genomföras i Kopparberg.
– Vi ingår i klassiska rallycupen och i Suzukicupen vilket bör ge oss många åkare, berättar Stefan Frisk från MK Kopparberg.

Annons

Bergslagsrallyt ställdes in tre år i följd, 2007-2009. I år fanns förutsättningarna för ett Bergslagsrally igen. Det bestämdes att tävlingen skulle ha start och mål i Kopparberg vilket var helt nytt.

Kopparberg är tävlingsort nästa år igen, men nu sker besiktningen innan tävlingen i Ludvika.

– Nya bestämmelser kräver A-besiktning av bilarna och då krävs det bland annat att vi kommer under bilarna och för att få flyt på besiktningen måste vi lägga den i Ludvika.

Sammanlagt ska 14 mil avverkas i skogen varav 8 mil är fördelat till fyra specialsträckor. Minst 60 bilar vill arrangörerna ha med.

– Det är omöjligt att gissa i dag hur många anmälningar vi kommer att få in. Med optimla väderförhållanden kan vi få en ordentlig rusch, men är det halvdant väder tänker många ekonomisk och vill spara på sina däckskostnader.

MK Kopparberg, Hällefors MK och Ludvika MS arrangerar Bergslagsrallyt tillsammans.