Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparberg redo för rally

Med snön och kylan som råder ser förutsättningarna för Bergslagsrallyt goda ut.
– Det ultimata nu är mildgrader och mer snö, säger Stefan Frisk, ordförande i MK Kopparberg.

Den 30 januari ska Bergs-lagsrallyt köras. I tre år har tävlingen ställts in, två gånger för snöbrist, i fjol med för få anmälningar.

Nu ser det bra ut. Det har varit stabilt kallt. Det finns snö. Nu behövs mildare temperatur och ny snö som kan packas och sedan frysa på vägen igen. Gärna i omgångar för ett bra snöväglag som inte sliter däck allt för mycket.

Arrangörerna har en miniminivå på 50 anmälda. I början av veckan hade 30-strecket passerats.

– De flesta förare brukar vänta in i det sista för att se hur förhållandena utvecklar sig. Om vi bara får behålla ett bra vinterväder så tror jag också att vi får in anmälningarna. Den största ruschen är alltid veckan innan start.

Tre specialsträckor

Totalt ska 12 mil köras, varav 8,3 mil är specialsträckor.

– Det är ett kompakt rally med bara tre specialsträckor fördelat på 8 mil och med ovanligt lite transportsträckor. Med långa specialsträckor ställs lite andra krav på förarna och det kommer att bli ett roligt rally.

Stefan Frisk planerar själv att ratta sin Golf i B-klassen med Per Anemar. Tävlingen är öppen för A, B, C och ungdomsklass. De exakta sträckorna offentliggörs först på morgonen på själva tävlingsdagen. Arrangörerna tillhandahåller den information, noterna, som kartläsaren behöver.

Det är allra första gången som Bergslagsrallyt har sin start och mål i Kopparberg. Garhytteskolan blir tävlingscentrum. Rallyt är ett samarrangemang mellan MK Kopparberg, Hällefors MK och Ludvika MS.