Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparberg redo för skärtorsdagsblues

Det blir skärtorsdagsblues i Bångbro i år precis som alltid. Denna gång står The Domestic Bumblebees på scenen samt Blueass Bluesband. Och en nyhet är att arrangörsföreningen nu satsar på egen busslinje till och från Bångbro.

– Vid förra konserten i januari i Bångbro Folkets hus, med Cosmo’s Factory, fick många av våra gäster problem med hemtransporten då ingen taxi fanns att tillgå. Så vill vi inte att det ska vara så nu har vi därför chartrat en buss för den här kvällen, berättar Sören Karlsson från föreningen Kopparberg Rock och Blues.

Bussen startar i Ställdalen, med stopp vid tingshuset i Kopparberg, för transport till Bångbro-Folkan. Samma rutt men åt andra hållet gäller vid hemfärd med slutmål i Ställdalen.

– Vi räknar med en riktigt fin rock- och blueskväll. Och som extra gästartist med Bumblebees finns även Sven Zetterberg. Jag kan också berätta att två av bandmedlemmarna i Bumblebees även ingår i Amanda Jensens turnéband.

När Skärtorsdagsbluesen är avklarad ställs siktet till Löaparken och den 17 augusti. Då är Pugh Rogefeldt huvudartist med Lindesberg/Kopparbergs-bandet Just Started Rollin som förband.

– Vi släpper förköpet den 1 juni och räknar med minst 800 sålda biljetter. Får vi fint väder blir det troligen över 1  000 personer i publiken när Pugh spelar i parken, säger Sören Karlsson.