Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparbergspokalen avgjordesmed mycket små marginaler

Med siktet inställt på seger ställde 27 skyttar upp i den andra upplagan av Kopparbergspokalen. I klass 13 avgjordes tävlingen med små marginaler.

Åtta klasser i ålder ”7-gubbe”, som någon uttryckte det, ställde upp i tävlingen Kopparbergspokalen som arrangeras av Ljusnarsbergs skytteförening. Inbjudna till tävlingen var grannklubbarna Hällefors och Aspa-Gusselby.

Att träffa mitt i prick och få tio poäng på varje skott är det skyttarna siktar in sig på. Men det är inte helt lätt och få lyckas med bedriften att sätta alla skott där de borde vara. Det krävs en stor skopa koncentration och ett par doser säkerhet för att lyckas.

En deltagare med tävlingsvana är ljusnarsbergsskytten Jonny Hellqvist. För en tid sedan tog han sig till regionsfinal i Sveriges största skyttetävling, Skyttiaden. Han lyckades dock inte gå vidare därifrån, men är ändå nöjd med sin insats.

Den här dagen är det emellertid en seger i Kopparbergspokalen som hägrar. Jonny lyckades dock inte nå hela vägen fram den här gången heller.

– Jag skjuter stående numera, vilket är lite annorlunda. Det krävs mer kläder och det blir mycket varmare, säger han.

Klubbkamraten Faruk Kodzaga hade även han siktet inställt på seger i sin klass.

– Jag missade en, men jag hoppas ändå på en pallplats.

Ett tag såg det ut som om Faruk hade segern i sin hand. Men när Emma Eriksson skjutit sin omgång stod det klart att hon tog hem den översta pallplatsen – med ett ynka poäng.

Mer tur hade Albert Alfredsson från Hällefors, som tog hem segern i sin klass.

– Det är roligt med skytte och roligt att tävla, konstaterade han.

Oavsett pallplats eller ej så fick alla deltagare en buckla med sig hem från tävlingen.

Resultat

Klass 7: Jonas Borr, Hällefors, 167.

Klass 9: 1) Albert Alfredsson, Hällefors, 190. 2) Ebbah Hedberg, Hällefors, 188. Herman Hellsten, Aspa-Gusselby, 181.

Klass 11: 1) Isac Hedberg, Ljusnarsberg, 199. 2) Anton Eriksson, Aspa-Gusselby, 195. 3) Alexandra Bülow, Ljusnarsberg, 191. 3) Rasmus Hedberg, Ljusnarsberg, 191. 4) Sofie Almström, Aspa-Gusselby, 190. 5) Alva Eriksson, Aspa-Gusselby, 189. 6) Elin Hellsten, Aspa-Gusselby, 188.

Klass 13: 1) Emma Eriksson, Aspa-Gusselby, 200. 2) Faruk Kodzaga, Ljusnarsberg, 199. 3) Ronja N Martinsson, Ljusnarsberg, 198. 4) Pål Ahlmark, Aspa-Gusselby, 197. 4) Ida Hedberg, Hällefors, 197. 5) Emil Nilsson, Ljusnarsberg, 194. 6) Jonas Englund, Aspa-Gusselby, 192. 7) Carolina Severin, Ljusnarsberg, 188.

Klass 15 r: Malin Ejdbo, Aspa-Gusselby, 186.

Klass 15 s: 1) Sofie Härling, Aspa-Gusselby, 160. 2) Jonny Hellkvist, Ljusnarsberg,149.

Klass 17: Patrik Ström, Aspa-Gusselby, 167. 2) Cristoffer Ernstedt, Hällefors, 121.

Klass Ö: 1) Erik Englund, Aspa-Gusselby, 180. 2) Maria Hellsten, Aspa-Gusselby, 162. 3) Anna Beijer, Aspa-Gusselby, 142.