Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparsvängen blir sommartävling

Motorklubben Kopparbergs anrika rally Kopparsvängen kördes aldrig som planerat i slutet av februari. Nu har klubbstyrelsen beslutat att göra rallyt till sommartävling.

Annons

– Vi kommer att köra den 4 juni, säger Ingemar Frisk, tidigare ordförande i många år och numera medlem. En orsak till att vi ställde in i vintras var att vi inte fick ihop ett tillräckligt stort startfält.

Rallylegendarer

Kopparsvängen har körts sedan början av 1960-talet. Den har i huvudsak varit en vintertävling.

Genom åren har många rallylegendarer kört och vunnit.

Tävlingsledare Peder Gerlström och organisationskommittén jobbar sedan en tid med att få till en bana på tio mil, varav fyra mil specialsträckor.

Utslagsgivande sträckor

Genom åren har vägar i Björnjägarskogarna nordväst om Kopparberg kommit till användning när Kopparsvängen körts. Där finns utslagsgivande sträckor, som orsakat en och annan avåkning genom åren.

– Den här gången får vägarna i Björnjägarskogarna vila, säger Ingemar Frisk.

De ansvariga har nämligen hittat nya sträckor som inte är prövade i rallysammanhang tidigare.

Oönskade vägskadorMK Kopparberg vill dock inte offentliggöra vilka vägar det handlar om. Det skulle kunna leda till att deltagarna provkör dessa och det i sin tur skulle kunna orsaka oönskade vägskador.

– Vi tror inte att berörda markägare uppskattar att få vägarna mer sönderkörda än nödvändigt, säger Ingemar Frisk.

Årets upplaga av Kopparsvängen ingår i den så kallade T-klubbarsserien. Garhytteskolan mitt i Kopparberg blir tävlingscent-rum med start och mål.