Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kör aldrig om på höger sida!

Svar

... till ”Cyklisten”, NA 24 maj.

Du framhåller i din insändare vikten av att följa regler samt visa hänsyn och omdöme när man cyklar. Bra, för det behövs verkligen. Däremot anser jag att även du gjorde ett allvarligt fel. Du ska aldrig, aldrig, aldrig göra en omkörning på höger sida. Det är helt oberoende av hur personen framför dig beter sig. Om någon vinglar och far synbarligen okontrollerat framför dig är det ändå ditt ansvar att genomföra omkörningen rätt, det vill säga på vänster sida.

Om du blir osäker ska du ge signal eller bara avvakta tills situationen är säker.

Som cyklist blir man ständigt förvånad och störd över att bli omkörd på höger sida, även där det är gott om plats till vänster och nästan ingen plats alls till höger. Cykeln är ett fordon som alla andra. Anser du att det är ok att även bilister kör om varandra på höger sida? Även om någon gjort fel innebär ju inte det i sig att man legaliserar sina egna fel. Upplysning behövs.

”BG”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel