Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kör inte vilse med tåg till Oslo

Några ledande kristdemokrater gör i NA 15/2 vågen för den tilltänkta järnvägsförbindelsen Stockholm – Oslo 2.55.

Alla tidigare debatter har handlat om att den nya järnvägen skall vara avsedd för snabbgående persontrafik. Det har till och med i debatten förts fram förslag om att flytta godstrafiken så, att de snabbgående persontågen inte skall ha några långsamtgående tågset i sin snabba väg mellan metropolerna.

Kristdemokraterna tillhör den ledande majoriteten i Örebro kommun och i Region Örebro län, så man har säkert alldeles klart för sig hur projektet skall genomföras. Ändå är det godstrafikens nya möjligheter man välkomnar på den nya järnvägen. För några dagar sedan skrev regionstyrelsens ordförande ett brev till regeringen där han uppmanade till snabba beslut avseende persontransporterna under tre timmar mellan Stockholm och Oslo.

Då inte ens de ledande politikerna är överens om hur järnvägen skall användas och härav hur järnvägen skall byggas, är det dags att stoppa hela projektet, innan man går vilse alldeles i sina storvulna planer.

Motsägelserna staplar sig kring projektet. Citat från kristdemokraternas insändare: ” För oss i Örebro skulle den skapa nya möjligheter att arbeta och resa till Oslo. Vi skulle stärka den svenska konkurrenskraften vilket tryggar för nya hållbara jobb.” Skall järnvägen skapa jobb i Oslo eller i Sverige?

Vi Örebroare behöver inte denna järnväg.

Prioritera i stället underhållet.

”G.E”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel