Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde upp sig nio placeringar på Mantorp

Richard Göransson vann det första racet på Mantorp Park. I det andra heatet kom han tvåa – efter att ha kört upp sig nio placeringar.

Regnet hade tilltagit rejält på Mantorp inför kvällens andra heat. Richard Göransson vann det första på överlägset manér, läs mer om det här. Med omvänd startordning fick han därmed starta sist av samtliga bilar i det andra, som tionde man.

– Kul. Det var regnigt och sladdrigt där ute. Men fantastiskt bra att köra från tia till andraplats, säger Göransson till SVT efter loppet.

Men Göransson hade ställt siktet högt. Redan på försa varvet gick han om Johan Kristoffersson, och på det andra passerade han teamkompisen prins Carl-Philip. Efter tre varv sladdade Björn Wirdheim av banan. Mattias Andersson tvingades väja undan, och Göransson passade på att gå om.

– Jag kände mig väldigt stark i början men hamnade bakom två teamkompisar. Det värsta som finns är att krocka med en sån så jag blev lite avvaktande då, säger han.

När det återstod 14 varv gick Daniel Haglöf av banan och Göransson gick om. Med endast teamkompisen Robert Dahlgren och ledande Rasmus Mårthen framför sig med mer än halva loppet kört lät örebroaren Göransson Dahlgren att ta kommandot. Dahlgren gick om Mårthen, men Göransson fick ligga bakom innan han också kunde gå om efter att Mårthen kört av. En lucka uppstod till Dahlgren, och Göransson lät teamkompisen köra i mål ostört.

– Efter vi gick upp i ledning fick han en lucka. Då tänkte jag att det här var Roberts dag, låt han få den, och så lät jag honom gå.