Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krångligt att få komma på provtagning för covid-19

Artikel 37 av 40
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Jag blev lite krasslig. Först hög puls, jättetrött och allmänt konstig. Dagen efter magknip, illamående och lös i magen. Nästa dag, lite ont i halsen, tjockt i näsan och lite huvudvärk, en märklig blandning av symtom.

Ett vanligt år hade jag tänkt: ”det går över”. Nu i coronatider finns ju oron att man blivit smittad. Och för smittspårningens skull och för att inte föra eventuell smitta vidare, så det var dags att göra ett covid-19 test. Först ringde jag till vårdcentralen men ”inga lediga telefontider”, sedan försökte jag via 1177 och mina vårdkontakter men lyckades inte förstå hur man bokar ett test. Nå då ringer jag väl 1177 och frågar, men se där är det nu så många märkliga val innan man får prata men nån så det fungerade inte heller.

Jag är van vid datorer, jag använder mina vårdkontakter väldigt mycket, jag är van vid sjukvården, men denna rundgång på länkarna i datorn som det hela tiden blev, hit och dit och tillbaka igen och så tillbaka till början, det klarade jag inte av. Och jag är alltså ingen nybörjare vare sig på tekniken eller i vården.

Fortfarande har jag inte lyckats beställa tid, inte heller har jag förstått om jag ska ta provet själv eller om jag ska till USÖ för att de ska göra det. Varför i hela friden har man gjort allt så krångligt? Varför ska det inte kunna fungera att man går (anhörig går) till vårdcentralen och hämtar ett provtagningskit eller där får hjälp med provtagningen om man behöver det. Och varför finns det ingen att fråga?

”Den sjuke”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel